Bekijk online versie | Voeg toe aan uw adresboek
Nieuwsbrief Pensioen in Zicht 14 mei 2013
Interview
Ton Boots over zijn leven zonder betaalde arbeid: ‘Ik wil iets toevoegen’
Als directeur van een woningcorporatie was Ton Boots al heel  lang overtuigd van de waarde van de cursus Pensioen in Zicht. Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst over de cursus, zo’n 20 jaar geleden, viel het kwartje: er verandert veel als je stopt met werken. Jarenlang heeft Ton zijn medewerkers die stoppen gestimuleerd om, samen met partner, deel te nemen aan een PIZ-cursus. En dan komt het moment dat Ton zelf afscheid neemt.
 
lees verder 
 
Workshop voor 60-plussers:
Stoppen of doorgaan met werken?
Op een frisse lentedag in maart vond voor een tiental medewerkers van de gemeente Hengelo een workshop plaats over de keuze van stoppen of doorgaan met werken. Een kans om van verschillende kanten te verkennen hoe het is om te stoppen. In het midden van de kring staat een tipi van stokken, met lentetulpen en stenen ertussen. Symbool voor vuur, vergankelijkheid, leven en kwetsbaarheid. Het plan is om de tipi aan het eind af te breken, waarna elke deelnemer met een voornemen over een stok stapt.

lees verder 


Bart houdt het vuurtje brandend
Mens en natuur staan centraal in nieuwe levensfase

 
 

Slechts zijn eerste vier levensjaren bracht Bart door op Terschelling. Die paar jaar hebben

een onuitwisbare indruk op hem gemaakt. Dat blijkt uit de kaart van Terschelling, die de muur siert van zijn huidige woning. De wc-rolhouder lijkt verdacht veel op de Brandaris, de beroemde vuurtoren, die destijds een imposante indruk moet hebben gemaakt op de kleine Bart. De omschakeling van zee, strand en een weids uitzicht naar de steenmassa’s van de Randstad zorgde destijds voor een cultuurshock. Geen wonder dat Bart, nu hij gestopt is met betaalde arbeid, opnieuw op zoek is naar de natuur. De keuze voor een cursus Pensioen in Zicht op Terschelling was dan ook snel gemaakt.
 
  
 
lees verder
Ouderen steeds vaker actief
Het aandeel 60- tot 65-jarigen dat werkt is de afgelopen 10 jaar meer dan verdubbeld. In 2012 nam het verder toe. Daarnaast is het aandeel ouderen zonder baan dat wil werken ruim anderhalf keer zo hoog als 10 jaar geleden. Meer dan voorheen zijn zij actief op zoek naar werk.

lees verder.


Ontgijzelen  

 

Op 8 maart togen Frans Hoeke en Lieneke Akkerman, trainers bij Stavoor, naar Utrecht om te luisteren naar een inspirerende lezing van Arjan van Erkel. Een man die bijna 2 jaar gegijzeld is geweest en nu loopbaan- en keuzeprocessen begeleidt. Hij sprak voor een jong gehoor, veel studenten, omdat er een scriptieprijs werd uitgereikt. Toch zijn de ideeën over "ontgijzelen", je losmaken van belemmerende overtuigingen en regie in handen, nemen ook helemaal van toepassing voor de veranderingsfase rond stoppen met werken in deze rijpe levensfase.


Lees artikel van Loes Meeuwissen.
 

Hoeveel levensjaren heeft u nog?
Op hoeveel jaren in goede gezondheid mag u volgens de statistieken nog rekenen?

Lees verder.
Het Seniorenbrein

De ontwikkeling van onze hersenen na ons vijftigste.

 'Bijna iedereen die de 50 gepasseerd is, is wel eens bang dat zijn geheugen hem in de steek begint te laten. Je vergeet namen, je weet niet meer waar je je sleutels hebt gelaten. Straks wordt het nog erger, dan vergeet je misschien wel het gasfornuis uit te zetten…. Of je merkt dat je moeite hebt om de technologische ontwikkelingen bij te houden. Je kunt niet makkelijk meer meekomen in de snelle informatie maatschappij. Twitter, Hyves, Facebook, Google+, iPhone, iPad, Blackberry…. Allemaal begrippen die nu gemeengoed zij maar tien jaar geleden nog niet bestonden. Iedereen wil oud worden maar niemand wil oud zijn!
 
Lees verder.

Stavoor
Cursussen en trainingen die

aansluiten bij uw situatie
Stavoor is een landelijke opleidingsorganisatie. met onze daskundigheid willen wij mensen stimuleren om betrokken te raken en daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van hun leef- en werkomgeving. We organiseren maatwerk cursussen, trainingen en arrangementen die maatschappelijke betrokkenheid stimuleren.
 
Stavoor biedt maatwerktrajecten én trainingen met open inschrijving binnen de volgende thema’s:
·         re-integratie
·         medezeggenschap
·         organisatie in ontwikkeling
·         pensioen in zicht
·         vrijwilligers
·         inburgering
 
Afhankelijk van uw situatie is er altijd een cursus of training die bij u past. Neem een kijkje op onze website voor een gedetailleerd overzicht van ons aanbod. Of bel ons, we staan u graag te woord!
 
Heeft u behoefte aan advies, training, begeleiding of coaching? Neem dan contact op met Stavoor!
Bel (0411) 647 647 of kijk op de site www.stavoor.nl
Voor Pensioen in Zicht bel 0800 556 0655 (gratis)

 
Aanmelden | Doorsturen Medezeggenschap Vrijwilligers
Afmelden | Gegevens wijzigen Duurzame ontwikkeling Re-integratie
© Stavoor 2001 -2012 | Privacy Pensioen in zicht Inburgering en taal